Migracja do 9.7

Zapytania SQL, widoki, Crystal, definicje filtrów, szybkich raportów, wydruków, API, Hydra, .NET

Moderator: mikey

Yuber
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 2016

Re: Migracja do 9.7

Post autor: Yuber »

glaz pisze:Czyżby w końcu po 12 latach rozwoju zaczęli wydawać dwie gałęzie kodu: stable (9.x) i testing ?? (10.x)
To jest coś takiego jak wersja "stable"??? Myślałem że wszystkie są testowe....

Awatar użytkownika
wacek

Post autor: wacek »

Czy znalazł ktoś jakieś błędy w 9.7, bo ja jak na razie nic. Normalnie jestem w wielkim szoku :shock:
Pozdrawiam,
Robert

select convert(varchar(100),0x637a6173616d69207069737aea2074752067b375706f7479203a29)

Yuber

Zamówienia Wewnętrzne nie zmieniają status na "w realizacji" jeśli są realizowane (w 9.5 z tego co pamiętam było ok)
Wydruk "niezgodności stanów magazynowych i handlowych" zaczął pokazywać dziwne rzeczy (np większość korekt PZK które są prawidłowe)
BST - niektóre składniki zbierają towar z dokumentów zamkniętych (chyba ZW)
Nadal jest problem z sumą wartości elementów zamówienia i nagłówkiem.
FSE i podobne mają zamienionego Wystawiającego z Modyfikującym.
RW w polu osoba pokazuje wszystko co tylko możliwe nawet archiwalnych.
Niemożność rozdzielenia opiekuna pomiędzy czynnościami w ramach jednego zadania w procesowaniu.
Parę bugów w wydrukach - ale to można samemu poprawić
na chwilę obecną więcej nie pamiętam choć mam wrażenie, że zapomniałem o czymś ważnym.

To są oczywiście pierdoły po części sklasyfikowane jako "występuje tylko u Pana" Jednak takie detale są niesamowicie irytujące przy tworzeniu jakiejś ścieżki gdzie utkwi człowiek na parę dni bo trzeba obejść jakieś "niedopowiedzenie". Nie ma programu bez wad więc pewnie coś się znajdzie prędzej czy później. Ogólnie jest nieźle a przynajmniej od jakiegoś czasu nie dostaję "gratisów" w stylu coś działało i nagle przestało. Jedna rzecz co cieszy to taka, że w końcu stopniały zgłoszenia - oczekujące a zwiększyły się zrealizowane.

Awatar użytkownika
glaz
Wersja: 2023

Post autor: glaz »

Yuber pisze:
glaz pisze:Czyżby w końcu po 12 latach rozwoju zaczęli wydawać dwie gałęzie kodu: stable (9.x) i testing ?? (10.x)
To jest coś takiego jak wersja "stable"??? Myślałem że wszystkie są testowe....
No to wyobraź sobie jak bardzo testowa jest "testing" ;-)).
! (CDN XL and ERP XL) = ?

Yuber

glaz pisze:No to wyobraź sobie jak bardzo testowa jest "testing" ;-)).
Na szczęście nie widziałem wersji testowej. Obawiam się że mogło by się to odbić na psychice ;)

elmiq

Post autor: elmiq »

Jeśli już o testach mowa, to odgadł ktoś/ma dostęp do hasła furtki programisty w XL ? Nie będę tu przytaczać kombinacji klawiszy którą się ją wywołuje, aczkolwiek zakładam, że służy ona do monitu wszelkich operacji wykonywanych tak na samej bazie jak i w programie, co czasem mogłoby się przydać :P
Mateusz Świerkosz

http://elmiq.blogspot.com/

Awatar użytkownika
wojtini

Post autor: wojtini »

elmiq pisze:hasła furtki programisty w XL ? Nie będę tu przytaczać kombinacji klawiszy którą się ją wywołuje
Jaką ?? ;-)
PoZdrawiam

Wojciech FRED Błauciak
Administrator AgroAs.pl
GG# 2913
GSM: 608 037 025
administrator@agroas.pl

Yuber

elmiq pisze:Jeśli już o testach mowa, to odgadł ktoś/ma dostęp do hasła furtki programisty w XL ? Nie będę tu przytaczać kombinacji klawiszy którą się ją wywołuje, aczkolwiek zakładam, że służy ona do monitu wszelkich operacji wykonywanych tak na samej bazie jak i w programie, co czasem mogłoby się przydać :P
Cóż tajemniczej "furtki" może nie być wcale - skąd taki wniosek. Moi użyszkodnicy mistrzowie grzebalnictwa, hakingu i podsłucho-podglądo-inflirtacji już dawno by ją odkryli :) choć z drugiej strony pewnie by mi o tym nie powiedzieli :?

Przemek
Rola: Konsultant CDN XL
Kontakt:

Post autor: Przemek »

elmiq pisze:Jeśli już o testach mowa, to odgadł ktoś/ma dostęp do hasła furtki programisty w XL ? Nie będę tu przytaczać kombinacji klawiszy którą się ją wywołuje, aczkolwiek zakładam, że służy ona do monitu wszelkich operacji wykonywanych tak na samej bazie jak i w programie, co czasem mogłoby się przydać :P
Zaintrygowałeś mnie... O co chodzi? Podaj proszę ten skrót klawiszy...
--
Pozdrawiam
Przemysław Lepiarz
CEO, Partner - Futuriti
https://futuriti.pl
https://blog.futuriti.pl

Chcesz wdrażać, serwisować i rozwijać Comarch ERP? Nasze rekrutacje: https://futuriti.pl/kariera

elmiq

Post autor: elmiq »

Yuber pisze:
Cóż tajemniczej "furtki" może nie być wcale - skąd taki wniosek. Moi użyszkodnicy mistrzowie grzebalnictwa, hakingu i podsłucho-podglądo-inflirtacji już dawno by ją odkryli :) choć z drugiej strony pewnie by mi o tym nie powiedzieli :?
Wniosek stąd, że wiem jak ją włączyć. Nie mam tylko hasła, aby uruchomić tracking zdarzeń :D
Dla niewierzących:
Obrazek

Aczkolwiek skoro nikt nie zna hasła to lepiej żebym się bardziej nie wychylał :P
Mateusz Świerkosz

http://elmiq.blogspot.com/

ODPOWIEDZ