To jest coś takiego jak wersja "stable"??? Myślałem że wszystkie są testowe....glaz pisze:Czyżby w końcu po 12 latach rozwoju zaczęli wydawać dwie gałęzie kodu: stable (9.x) i testing ?? (10.x)
Migracja do 9.7
Moderator: mikey
-
Yuber
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2016
Re: Migracja do 9.7
Czy znalazł ktoś jakieś błędy w 9.7, bo ja jak na razie nic. Normalnie jestem w wielkim szoku 
Pozdrawiam,
Robert
select convert(varchar(100),0x637a6173616d69207069737aea2074752067b375706f7479203a29)
Robert
select convert(varchar(100),0x637a6173616d69207069737aea2074752067b375706f7479203a29)
-
Yuber
Zamówienia Wewnętrzne nie zmieniają status na "w realizacji" jeśli są realizowane (w 9.5 z tego co pamiętam było ok)
Wydruk "niezgodności stanów magazynowych i handlowych" zaczął pokazywać dziwne rzeczy (np większość korekt PZK które są prawidłowe)
BST - niektóre składniki zbierają towar z dokumentów zamkniętych (chyba ZW)
Nadal jest problem z sumą wartości elementów zamówienia i nagłówkiem.
FSE i podobne mają zamienionego Wystawiającego z Modyfikującym.
RW w polu osoba pokazuje wszystko co tylko możliwe nawet archiwalnych.
Niemożność rozdzielenia opiekuna pomiędzy czynnościami w ramach jednego zadania w procesowaniu.
Parę bugów w wydrukach - ale to można samemu poprawić
na chwilę obecną więcej nie pamiętam choć mam wrażenie, że zapomniałem o czymś ważnym.
To są oczywiście pierdoły po części sklasyfikowane jako "występuje tylko u Pana" Jednak takie detale są niesamowicie irytujące przy tworzeniu jakiejś ścieżki gdzie utkwi człowiek na parę dni bo trzeba obejść jakieś "niedopowiedzenie". Nie ma programu bez wad więc pewnie coś się znajdzie prędzej czy później. Ogólnie jest nieźle a przynajmniej od jakiegoś czasu nie dostaję "gratisów" w stylu coś działało i nagle przestało. Jedna rzecz co cieszy to taka, że w końcu stopniały zgłoszenia - oczekujące a zwiększyły się zrealizowane.
Wydruk "niezgodności stanów magazynowych i handlowych" zaczął pokazywać dziwne rzeczy (np większość korekt PZK które są prawidłowe)
BST - niektóre składniki zbierają towar z dokumentów zamkniętych (chyba ZW)
Nadal jest problem z sumą wartości elementów zamówienia i nagłówkiem.
FSE i podobne mają zamienionego Wystawiającego z Modyfikującym.
RW w polu osoba pokazuje wszystko co tylko możliwe nawet archiwalnych.
Niemożność rozdzielenia opiekuna pomiędzy czynnościami w ramach jednego zadania w procesowaniu.
Parę bugów w wydrukach - ale to można samemu poprawić
na chwilę obecną więcej nie pamiętam choć mam wrażenie, że zapomniałem o czymś ważnym.
To są oczywiście pierdoły po części sklasyfikowane jako "występuje tylko u Pana" Jednak takie detale są niesamowicie irytujące przy tworzeniu jakiejś ścieżki gdzie utkwi człowiek na parę dni bo trzeba obejść jakieś "niedopowiedzenie". Nie ma programu bez wad więc pewnie coś się znajdzie prędzej czy później. Ogólnie jest nieźle a przynajmniej od jakiegoś czasu nie dostaję "gratisów" w stylu coś działało i nagle przestało. Jedna rzecz co cieszy to taka, że w końcu stopniały zgłoszenia - oczekujące a zwiększyły się zrealizowane.
- glaz
- Wersja: 2023
No to wyobraź sobie jak bardzo testowa jest "testing"Yuber pisze:To jest coś takiego jak wersja "stable"??? Myślałem że wszystkie są testowe....glaz pisze:Czyżby w końcu po 12 latach rozwoju zaczęli wydawać dwie gałęzie kodu: stable (9.x) i testing ?? (10.x)
! (CDN XL and ERP XL) = ?
-
Yuber
Na szczęście nie widziałem wersji testowej. Obawiam się że mogło by się to odbić na psychiceglaz pisze:No to wyobraź sobie jak bardzo testowa jest "testing").
Jeśli już o testach mowa, to odgadł ktoś/ma dostęp do hasła furtki programisty w XL ? Nie będę tu przytaczać kombinacji klawiszy którą się ją wywołuje, aczkolwiek zakładam, że służy ona do monitu wszelkich operacji wykonywanych tak na samej bazie jak i w programie, co czasem mogłoby się przydać 
- wojtini
Jaką ??elmiq pisze:hasła furtki programisty w XL ? Nie będę tu przytaczać kombinacji klawiszy którą się ją wywołuje
PoZdrawiam
Wojciech FRED Błauciak
Administrator AgroAs.pl
GG# 2913
GSM: 608 037 025
administrator@agroas.pl
Wojciech FRED Błauciak
Administrator AgroAs.pl
GG# 2913
GSM: 608 037 025
administrator@agroas.pl
-
Yuber
Cóż tajemniczej "furtki" może nie być wcale - skąd taki wniosek. Moi użyszkodnicy mistrzowie grzebalnictwa, hakingu i podsłucho-podglądo-inflirtacji już dawno by ją odkrylielmiq pisze:Jeśli już o testach mowa, to odgadł ktoś/ma dostęp do hasła furtki programisty w XL ? Nie będę tu przytaczać kombinacji klawiszy którą się ją wywołuje, aczkolwiek zakładam, że służy ona do monitu wszelkich operacji wykonywanych tak na samej bazie jak i w programie, co czasem mogłoby się przydać
-
Przemek
- Rola: Konsultant CDN XL
- Kontakt:
Zaintrygowałeś mnie... O co chodzi? Podaj proszę ten skrót klawiszy...elmiq pisze:Jeśli już o testach mowa, to odgadł ktoś/ma dostęp do hasła furtki programisty w XL ? Nie będę tu przytaczać kombinacji klawiszy którą się ją wywołuje, aczkolwiek zakładam, że służy ona do monitu wszelkich operacji wykonywanych tak na samej bazie jak i w programie, co czasem mogłoby się przydać
--
Pozdrawiam
Przemysław Lepiarz
CEO, Partner - Futuriti
https://futuriti.pl
https://blog.futuriti.pl
Chcesz wdrażać, serwisować i rozwijać Comarch ERP? Nasze rekrutacje: https://futuriti.pl/kariera
Pozdrawiam
Przemysław Lepiarz
CEO, Partner - Futuriti
https://futuriti.pl
https://blog.futuriti.pl
Chcesz wdrażać, serwisować i rozwijać Comarch ERP? Nasze rekrutacje: https://futuriti.pl/kariera
Wniosek stąd, że wiem jak ją włączyć. Nie mam tylko hasła, aby uruchomić tracking zdarzeńYuber pisze:Cóż tajemniczej "furtki" może nie być wcale - skąd taki wniosek. Moi użyszkodnicy mistrzowie grzebalnictwa, hakingu i podsłucho-podglądo-inflirtacji już dawno by ją odkrylielmiq pisze:Jeśli już o testach mowa, to odgadł ktoś/ma dostęp do hasła furtki programisty w XL ? Nie będę tu przytaczać kombinacji klawiszy którą się ją wywołuje, aczkolwiek zakładam, że służy ona do monitu wszelkich operacji wykonywanych tak na samej bazie jak i w programie, co czasem mogłoby się przydaćchoć z drugiej strony pewnie by mi o tym nie powiedzieli
Dla niewierzących:

Aczkolwiek skoro nikt nie zna hasła to lepiej żebym się bardziej nie wychylał