Witam.
Mam problem z realizacja ZZ z faktur ktore przeksztalcam z ksefu, mimo tego ze jak przeksztalcam fakture z KSeF na FZ i wskazuje zamowienie ZZ w oknie ktore mi wyskoczy to status ZZ nie zmienia sie i dalej jestvpotwierdzony i nie wpasaja mi zadne rezerwacje.
Czy w systemi sa jakies ustawienia czy to blad wersji 2025.1.2???
KSeF => FZ realizacja Zz
Moderator: mikey
-
Swiety_M
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 8.0
- Kontakt:
Re: KSeF => FZ realizacja Zz
A w jaki dokładnie sposób chciałeś połączyć pozycje z faktury z KSEF z pozycjami ZZ?
Ja robię to po bożemu tj. u siebie normalnie przyjęcie na PZ do ZZ i dalej spinacz nagłówkowy KSEF do własnego PZ.
Ale na chłopski rozum to musiałbyś to łączyć albo po EAN albo kodzie obcym dostawy i jeszcze mieć nadzieje, że nie rozjedzie się tobie dokument na jednostkach....
Ja robię to po bożemu tj. u siebie normalnie przyjęcie na PZ do ZZ i dalej spinacz nagłówkowy KSEF do własnego PZ.
Ale na chłopski rozum to musiałbyś to łączyć albo po EAN albo kodzie obcym dostawy i jeszcze mieć nadzieje, że nie rozjedzie się tobie dokument na jednostkach....
Re: KSeF => FZ realizacja Zz
Robimy to w taki sposób że zawsze jest ZS i z tego ZS generowany ZZ. W ZZ zamieszczamy nr zamówienia u kontrahenta)
Jak otrzymujemy fakturę zakupu od kontrahenta to wpada do KSeF i poźniej przekształcana jest na FZ i podczas przekształcania system wykrywa że jest takie zamówienie ZZ ( wyskakuje lista ) wiec zaznaczamy to zamówienie ZZ i zatwierdzamy. Tworzy sie FZ w którym w nagłówku sa wypisane powiązane zamówienia ZZ ale mimo to zamówienie ZZ nie jest realizowane i nie wpadają rezerwacje na ZS.
Jak otrzymujemy fakturę zakupu od kontrahenta to wpada do KSeF i poźniej przekształcana jest na FZ i podczas przekształcania system wykrywa że jest takie zamówienie ZZ ( wyskakuje lista ) wiec zaznaczamy to zamówienie ZZ i zatwierdzamy. Tworzy sie FZ w którym w nagłówku sa wypisane powiązane zamówienia ZZ ale mimo to zamówienie ZZ nie jest realizowane i nie wpadają rezerwacje na ZS.