Filtr nie kontroluj stanów na Towarach

Zapytania SQL, widoki, Crystal, definicje filtrów, szybkich raportów, wydruków, API, Hydra, .NET

Moderator: mikey

lukasz_mz
Posty: 20
Rejestracja: 27 lut 2020, 12:48
Rola: Użytkownik CDN XL
Wersja: 2019

Filtr nie kontroluj stanów na Towarach

Post autor: lukasz_mz »

próbuję utworzyć filtr który wyszukiwałby mi te pozycję na liście towarów które mają zaznaczone "nie kontroluj stanów" na karcie towaru.
Filtr który mam ale niestety nie chce działać:

Kod: Zaznacz cały

exists (select * from CDN.TwrESklep WHERE Twr_TwrID = Twes_TwrID AND (Twes_ESklepNieKontrolujStanow = 1))
Prosiłbym o pomoc co jest nie tak.

praiser
Posty: 323
Rejestracja: 02 lip 2014, 12:22
Rola: Handlowiec CDN XL
Wersja: 2019

Re: Filtr nie kontroluj stanów na Towarach

Post autor: praiser »

Czy chodzi o chekbox na karcie towaru , zakładka Aplikacje ?

lukasz_mz
Posty: 20
Rejestracja: 27 lut 2020, 12:48
Rola: Użytkownik CDN XL
Wersja: 2019

Re: Filtr nie kontroluj stanów na Towarach

Post autor: lukasz_mz »

Tak.

praiser
Posty: 323
Rejestracja: 02 lip 2014, 12:22
Rola: Handlowiec CDN XL
Wersja: 2019

Re: Filtr nie kontroluj stanów na Towarach

Post autor: praiser »

Sprawdź

Twr_GidNumer IN (select Tap_ObiNumer from CDN.TwrAplikacje WHERE Tap_Kontrolastanow=0)

lukasz_mz
Posty: 20
Rejestracja: 27 lut 2020, 12:48
Rola: Użytkownik CDN XL
Wersja: 2019

Re: Filtr nie kontroluj stanów na Towarach

Post autor: lukasz_mz »

wow nie spodziewałem się że aż całą konstrukcję zapytania trzeba zmienić, teraz działa idealnie, bardzo dziękuje za pomoc!

praiser
Posty: 323
Rejestracja: 02 lip 2014, 12:22
Rola: Handlowiec CDN XL
Wersja: 2019

Re: Filtr nie kontroluj stanów na Towarach

Post autor: praiser »

Nie mam tabel i dokumentacji e-sklep ale domyślam się , że twój warunek może zadziałać ale nazwa kolumny Twr_TwrID jest błędna i powinna być

exists (select * from CDN.TwrESklep WHERE Twr_GidNumer = Twes_TwrID AND (Twes_ESklepNieKontrolujStanow = 1))

ODPOWIEDZ