Mała Hydra – warunek
Moderator: mikey
Mała Hydra – warunek
Witam
Czy wie ktoś czy możliwe jest w małej Hydrze umieszczenie w warunku selecta tak aby dezaktywować pewne pole w przypadku kiedy otwarte zamówienie nie jest ostatnim zamówieniem np.:
if(ZamNag. ZaN_GIDNumer == SELECT MAX(ZaN_GIDNumer) FROM ZamNag)
{return true;}
else
{return false;}
Czy da się cos takiego zrobić ?
Pozdrawiam
Czy wie ktoś czy możliwe jest w małej Hydrze umieszczenie w warunku selecta tak aby dezaktywować pewne pole w przypadku kiedy otwarte zamówienie nie jest ostatnim zamówieniem np.:
if(ZamNag. ZaN_GIDNumer == SELECT MAX(ZaN_GIDNumer) FROM ZamNag)
{return true;}
else
{return false;}
Czy da się cos takiego zrobić ?
Pozdrawiam
Re: Mała Hydra – warunek
mieszasz sql z c#
w warunku możesz użyć tylko c#
jak cdnxl bedzie wspierał linq to będzie to można w podobny sposób zrobić
w warunku możesz użyć tylko c#
jak cdnxl bedzie wspierał linq to będzie to można w podobny sposób zrobić
Witam
Podobnie jak autor potrzebuję warunkowo (od istnienia danych w tabeli podrzędnej) dezaktywować pewne pola na kontrolce.
Czy od 2009 coś się zmieniło i w miejscu warunku można wywołać jakieś zapytanie do bazy używając danych wyświetlanego dokumentu?.
ŁK
Podobnie jak autor potrzebuję warunkowo (od istnienia danych w tabeli podrzędnej) dezaktywować pewne pola na kontrolce.
Czy od 2009 coś się zmieniło i w miejscu warunku można wywołać jakieś zapytanie do bazy używając danych wyświetlanego dokumentu?.
ŁK
-
Yuber
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2016
Wg dokumentacji:
Pozostaje jedynie dobrać się do Runtime - gdzieś tutaj na forum ktoś udostępniał dokumentacje do małej hydry. Tam powinno być wszystko opisane.Przykład: Przykładowy warunek callbacka na zalogowanego operatora:Kod: Zaznacz cały
if (Runtime.ConfigurationDictionary.NumerOperatora == 1) { return false; } else { return false; }
Da się to osiągnąć.
Ja mam np. taki warunek, sprawdzający na fakturach czy ma blokować ikonę wysyłki maila:
W moim warunku GIDTyp dokumentu jest na sztywno, ponieważ XL ma problemy z tym, aby pobrać typ dokumentu z tabeli tymczasowej.
Funkcja jest napisana przez ze mnie jak co i zwraca 0 lub 1.
Ja mam np. taki warunek, sprawdzający na fakturach czy ma blokować ikonę wysyłki maila:
Kod: Zaznacz cały
if(Runtime.ConfigurationDictionary.ExecSql("exec CDN.MalaHydra_BlokujWyslijMail 2033, "+TraNag.TrN_GIDNumer, false) == 1) {return true;}
else {return false;}Funkcja jest napisana przez ze mnie jak co i zwraca 0 lub 1.
Pozdrawiam
Wojtek Cyrklewicz
Wojtek Cyrklewicz
Ja tylko przypomnę, że mała Hydra sprawdza warunek tylko przy otwarciu okna, więc nie zawsze blokowanie w ten sposób spełnia swoją rolę.
Pozdrawiam,
Mateusz
Pozdrawiam,
Mateusz
Mam pytanie odnośnie małej hydry.
Utworzyłem procedurę w bazie danych, ale niestety nie działa mi warunek w dodatku XL'a. Z tego co widzę exec SQL nie jest nawet wywoływany. Czy coś robię nie tak? Chciałem wykorzystać przykład przesłany przez taczek.
ale niestety w moim przypadku nie działa
Utworzyłem procedurę w bazie danych, ale niestety nie działa mi warunek w dodatku XL'a. Z tego co widzę exec SQL nie jest nawet wywoływany. Czy coś robię nie tak? Chciałem wykorzystać przykład przesłany przez taczek.
if(Runtime.ConfigurationDictionary.ExecSql("exec CDN.MalaHydra_BlokujWyslijMail 2033, "+TraNag.TrN_GIDNumer, false) == 1) {return true;}
else {return false;}-
Yuber
- Wersja: 2016
Może nie podpiąłeś dodatku do centrum.
Administrator - > Ogólne - > Struktura Firmy -> <wybierz Centrum> Zakładka: Dodatki.
Administrator - > Ogólne - > Struktura Firmy -> <wybierz Centrum> Zakładka: Dodatki.
-
dominiss1990
- Wersja: 2019
Potrzebuję w małej hydrze zrobić blokadę edycji pól dla kontrahenta o akronimie JEDNORAZOWY. Jaką zmienną trzeba wrzucić w warunek (if)?
//edit
Już sobie poradziłem, jak by ktoś potrzebował:
//edit
Już sobie poradziłem, jak by ktoś potrzebował:
if(KntKarty.Knt_Akronim == "JEDNORAZOWY")
return true;
else
return false;