Witam
Mam zamontowany dodatek który został napisany na zamówienie w firmie zewnętrznej.
Firma wymieniła już całą załogę zatem ciężko mi ustalić pewne fakty dotyczace działania tego dodatku.
To co wykonali wyglada minej więcej tak:
Zbierane są informacje lokalnie na komputerze za pomocą hydry a następnie wysyłane na IIS i za pomocą WebServices + API tworzone są dokumenty.
Dodatek składa się zatem z dwóch elementów i działa potwornie długo i obecnie ładuje sporą ilość błędów.
Cały dodatek muszę przepisać. Jendak przy zbieraniu informacji usłyszałem że "musi to działać na webSerwisie bo inaczej nie będzie działać wcale"
Próbowalem dociec o co chodzi ale nikt nie chce udzielić w pełni wyczerpującej odpowiedzi.
Podobno chodzi o jakiś stary błąd który powoduje, że "API lokalnie działa dobrze, na WebService działa dobrze, ale jak się spróbuje zorbić coś na API na terminalu gdzie na fizycznej maszynie pracuje kilku użytkowników to jest już źle".
Słabe wytłumaczenie. Czy ktoś tutaj z doświadczonych kolegów mógłby potwierdzić ewnetualnie zdementować konieczność utrzymywania takiej hybrydy ?
Zależy mi na tym, bo może w jednym zdaniu od Was wyjaśni sie wszystko i nie stracę czasu na testowanie czegoś co możliwe, że ktoś już na tym zęby zjadł.
Z góry dziękuję.
Api + WebServices
Moderator: mikey
-
Yuber
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2016
Re: Api + WebServices
Tak, w tej części po stronie WebService tworzone są tylko korekty dokumentów.