Witam
Mam problem z importem upustów w ERP XL 2016.2.2 ponieważ nie wiem zbytnio jak mają wyglądać dane do takiego importu. Proszę o pomoc lub szablon do takowej operacji.
Import upustów - szablon
Moderator: mikey
-
farbex
- Rola: Administrator CDN XL
- Kontakt:
Re: Import upustów - szablon
Witam.
Na pewno działa ten z dokumentacji od promocji - czyli struktura jest taka sama:
KOD – kod towaru
RODZAJ
1 - rabat procentowy
2 - rabat wartościowy
3 - stała cena
5 - narzut procentowy
6 - narzut wartościowy
WARTOŚĆ – wysokość rabatu, narzutu lub cena
PRÓG – wysokość progu, od jakiego zaczyna się dana promocja
TYPNB – flaga ceny – netto czy brutto
N – netto
B – brutto
WALUTA – symbol waluty np. EUR
RODZAJ CENY – nazwa ceny, wg której ma działać dana promocja, cena poczatkowa np. DETALICZNA
GRATIS – dotyczy tylko promocji pakietowych - TAK
Wie Ktoś może czy można importować upusty na grupy towarów, a nie na pojedyncze towary?
Pozdrawiam.
Na pewno działa ten z dokumentacji od promocji - czyli struktura jest taka sama:
KOD – kod towaru
RODZAJ
1 - rabat procentowy
2 - rabat wartościowy
3 - stała cena
5 - narzut procentowy
6 - narzut wartościowy
WARTOŚĆ – wysokość rabatu, narzutu lub cena
PRÓG – wysokość progu, od jakiego zaczyna się dana promocja
TYPNB – flaga ceny – netto czy brutto
N – netto
B – brutto
WALUTA – symbol waluty np. EUR
RODZAJ CENY – nazwa ceny, wg której ma działać dana promocja, cena poczatkowa np. DETALICZNA
GRATIS – dotyczy tylko promocji pakietowych - TAK
Wie Ktoś może czy można importować upusty na grupy towarów, a nie na pojedyncze towary?
Pozdrawiam.
Przemysław Klimkowski
farbex.com.pl
farbex.com.pl
-
farbex
- Kontakt:
Witam.
Jeszcze jedno, czego nie napisali w dokumentacji, arkusz (nie plik) musi być podpisany TOWARY.
Pozdrawiam.
Jeszcze jedno, czego nie napisali w dokumentacji, arkusz (nie plik) musi być podpisany TOWARY.
Pozdrawiam.
Przemysław Klimkowski
farbex.com.pl
farbex.com.pl
Dzięki wielkie za pomoc
no właśnie mało co jest na ten temat w dokumentacji :/
farbex pisze:
Jeśli wejdziesz na daną grupę kontrahentów i dasz "Zmień grupę" to jest tam karta o nazwie "Upusty" i tam można wybrać całą grupę towarów, lub wchodzisz na jednego kontrahenta, karta "Upusty" i tam dajesz plusika, w nowym okienku nie klikasz na "Towary" tylko obok na listę rozwijaną i wybierasz "Dodaj grupę"
Pozdrawiam
Również szukam sposobu na skopiowanie / zaimportowanie upustów na grupy towarowe na karcie kontrahenta.farbex pisze:
Np. na klienta który był założony przed stworzeniem wzorca upustów.
Na pojedyncze towary import działa.
CDN ERP 2016.3.2
-
farbex
- Kontakt:
Witam.
Ja potrzebowałem importu upustów na grupy towarów tyko do promocji typu KNU (taki podstawowy szablon rabatowania dla kontrahenta) więc mam w bazie jednego "fikcyjnego" kontrahenta, który na zakładce upusty ma pododawane upusty na grupy towarowe w gałęzi KNU. Następnie z poziomu docelowej promocji KNU mam wykres, który wywołuje procedurę w bazie, która kopiuje upusty ze źródłowej, na tą którą mamy podniesioną do edycji. Wydaje się skomplikowane, ale wyklikanie tego od strony ERP XL zajmuje mniej niż minutę, a można w ten sposób zaimportować sobie szablon rabatowania na setki pozycji co od strony ERP XL zajęło zajęło by godziny.
Ja potrzebowałem importu upustów na grupy towarów tyko do promocji typu KNU (taki podstawowy szablon rabatowania dla kontrahenta) więc mam w bazie jednego "fikcyjnego" kontrahenta, który na zakładce upusty ma pododawane upusty na grupy towarowe w gałęzi KNU. Następnie z poziomu docelowej promocji KNU mam wykres, który wywołuje procedurę w bazie, która kopiuje upusty ze źródłowej, na tą którą mamy podniesioną do edycji. Wydaje się skomplikowane, ale wyklikanie tego od strony ERP XL zajmuje mniej niż minutę, a można w ten sposób zaimportować sobie szablon rabatowania na setki pozycji co od strony ERP XL zajęło zajęło by godziny.
Przemysław Klimkowski
farbex.com.pl
farbex.com.pl