Import upustów - szablon

Zapytania SQL, widoki, Crystal, definicje filtrów, szybkich raportów, wydruków, API, Hydra, .NET

Moderator: mikey

MateuszR
Rola: Administrator CDN XL

Import upustów - szablon

Post autor: MateuszR »

Witam
Mam problem z importem upustów w ERP XL 2016.2.2 ponieważ nie wiem zbytnio jak mają wyglądać dane do takiego importu. Proszę o pomoc lub szablon do takowej operacji.

farbex
Kontakt:

Re: Import upustów - szablon

Post autor: farbex »

Witam.

Na pewno działa ten z dokumentacji od promocji - czyli struktura jest taka sama:

KOD – kod towaru

RODZAJ
1 - rabat procentowy
2 - rabat wartościowy
3 - stała cena
5 - narzut procentowy
6 - narzut wartościowy
WARTOŚĆ – wysokość rabatu, narzutu lub cena
PRÓG – wysokość progu, od jakiego zaczyna się dana promocja
TYPNB – flaga ceny – netto czy brutto
N – netto
B – brutto
WALUTA – symbol waluty np. EUR
RODZAJ CENY – nazwa ceny, wg której ma działać dana promocja, cena poczatkowa np. DETALICZNA
GRATIS – dotyczy tylko promocji pakietowych - TAK

Wie Ktoś może czy można importować upusty na grupy towarów, a nie na pojedyncze towary?

Pozdrawiam.
Załączniki
1.png
Przemysław Klimkowski
farbex.com.pl

farbex
Kontakt:

Witam.

Jeszcze jedno, czego nie napisali w dokumentacji, arkusz (nie plik) musi być podpisany TOWARY.

Pozdrawiam.
Przemysław Klimkowski
farbex.com.pl

MateuszR

Dzięki wielkie za pomoc :) no właśnie mało co jest na ten temat w dokumentacji :/

MateuszR

farbex pisze:
Wie Ktoś może czy można importować upusty na grupy towarów, a nie na pojedyncze towary?

Jeśli wejdziesz na daną grupę kontrahentów i dasz "Zmień grupę" to jest tam karta o nazwie "Upusty" i tam można wybrać całą grupę towarów, lub wchodzisz na jednego kontrahenta, karta "Upusty" i tam dajesz plusika, w nowym okienku nie klikasz na "Towary" tylko obok na listę rozwijaną i wybierasz "Dodaj grupę"

Pozdrawiam

kizior
Wersja: 2016

Post autor: kizior »

farbex pisze:
Również szukam sposobu na skopiowanie / zaimportowanie upustów na grupy towarowe na karcie kontrahenta.
Np. na klienta który był założony przed stworzeniem wzorca upustów.
Na pojedyncze towary import działa.
CDN ERP 2016.3.2

farbex
Kontakt:

Witam.

Ja potrzebowałem importu upustów na grupy towarów tyko do promocji typu KNU (taki podstawowy szablon rabatowania dla kontrahenta) więc mam w bazie jednego "fikcyjnego" kontrahenta, który na zakładce upusty ma pododawane upusty na grupy towarowe w gałęzi KNU. Następnie z poziomu docelowej promocji KNU mam wykres, który wywołuje procedurę w bazie, która kopiuje upusty ze źródłowej, na tą którą mamy podniesioną do edycji. Wydaje się skomplikowane, ale wyklikanie tego od strony ERP XL zajmuje mniej niż minutę, a można w ten sposób zaimportować sobie szablon rabatowania na setki pozycji co od strony ERP XL zajęło zajęło by godziny.
Przemysław Klimkowski
farbex.com.pl

ODPOWIEDZ