Witam
ERP XL pozwala spinać dokumenty WZ dowolnych kontrahentów do jednego spinacza FS.
Chciałbym to kontrolować i nie pozwolić spinać WZ dla różnych kontrahentów z listy zaznaczonych WZ
Próbowałem napisać trigger ale nie uzyskałem oczekiwanego poprawnego działania
Jesli już jest spinacz to łatwo jest kontrolować co do niego przypinamy, mnie chodzi o tworzenie spinacza z zaznaczonych WZ.
P.S.Domyślnie jako poprawnego traktujemy kontrahenta z pierwszej dopinanej WZ-tki (Xl chyba też tak podstawia kontrahenta na spinaczu)
Może ktoś już rozwiązał ten temat proszę o wszelkie wskazówki
Powinno to działac tak jak brak mozliwosci dopięcia WZ w buforze - nie znalazłem triggera który to obsługuje
Spinanie zaznaczonych WZ tylko dla jednego kontrahenta
Moderator: mikey
-
Coin
- Rola: Konsultant CDN XL
Re: Spinanie zaznaczonych WZ tylko dla jednego kontrahenta
To sprawdzaj właśnie jak juz jest (S)FS. Zablokuj wyciągnięcie WZ z bufora jeśli na którejkolwiek spiętej WZ/WZK jest inny kontrahent niż w nagłówku (S)FS.
Obsłużysz przez to jeszcze inną sytuację której nie obsłużysz w momencie spinania, że wybrałeś WZ-ty na jednego kontrahenta i spiąłeś do (S)FS a następnie ktoś na (S)FS zmienił kontrahenta na innego.
Obsłużysz przez to jeszcze inną sytuację której nie obsłużysz w momencie spinania, że wybrałeś WZ-ty na jednego kontrahenta i spiąłeś do (S)FS a następnie ktoś na (S)FS zmienił kontrahenta na innego.
Re: Spinanie zaznaczonych WZ tylko dla jednego kontrahenta
Tak własnie zrobiłem.Pozwalam dopinać wszystko do (S)FS a kontroluję trn_stan na spinaczu oraz dodatkowo trn_spinmumer
gdyby ktoś chciał dopiąć WZ do już istniejącego spinacza z innym TRN_Kndnumer.
Może to wystarczy ale swoją drogą ciekawi mnie rozwiązanie na poziomie spinania zaznaczonych WZ.
Dzięki za skuteczną poradę.
gdyby ktoś chciał dopiąć WZ do już istniejącego spinacza z innym TRN_Kndnumer.
Może to wystarczy ale swoją drogą ciekawi mnie rozwiązanie na poziomie spinania zaznaczonych WZ.
Dzięki za skuteczną poradę.