Status zamówienia

Zapytania SQL, widoki, Crystal, definicje filtrów, szybkich raportów, wydruków, API, Hydra, .NET

Moderator: mikey

MangoGuarana
Rola: Konsultant CDN XL

Status zamówienia

Post autor: MangoGuarana »

Witam
Mam taki problem. Klient wprowadził ZS do systemu, zatwierdził je i wygenerował z niego 3 dokumenty WZ, do których powstały 3 zatwierdzone dokumenty WM. Problem w tym, że zamówienie ma cały czas w realizacji, a na zamówieniu, kiedy chcę wyświetlić tylko ilości niezrealizowane, to pokazuje mi się cała ilość z zamówienia, także system nie widzi jakby, że zamówienie zostało zrealizowane.
Czy ktoś się orientuje gdzie może tkwić haczyk?
Yuber
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 2016

Re: Status zamówienia

Post autor: Yuber »

Wersja programu która to? Pytam bo 2015 ma mocno zepsutą tę funkcjonalność. Poprawki dopiero w 2015.1.3
MangoGuarana
Rola: Konsultant CDN XL

Post autor: MangoGuarana »

2015.1.1
Jest to pierwszy taki przypadek. Zauważyłam, że do ZS ustworzyły się wszystkie dokumenty, ale nadal w tabeli Rezerwacje są wszystkie pozycje z zamówienia, a ilość w kolumnie Rez_Zrealizowano i Rez_Ilosc jest taka, jakby żadnych zmian nie było, mimo, że już powstały do tego WMki. Nie wiem czego to jest przyczyna.
Yuber
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 2016

Post autor: Yuber »

Dorzuć oba HR-y, powinno pomóc ale te zepsute zamówienia możliwe że trzeba będzie ręcznie poprawiać.
Prócz tego spodziewaj się, że po przekształceniu dokumentów zamówień w jakikolwiek inny dokument będzie przycinana nazwa towarów do 40 znaków.
ODPOWIEDZ