Witam
Mam taki problem. Klient wprowadził ZS do systemu, zatwierdził je i wygenerował z niego 3 dokumenty WZ, do których powstały 3 zatwierdzone dokumenty WM. Problem w tym, że zamówienie ma cały czas w realizacji, a na zamówieniu, kiedy chcę wyświetlić tylko ilości niezrealizowane, to pokazuje mi się cała ilość z zamówienia, także system nie widzi jakby, że zamówienie zostało zrealizowane.
Czy ktoś się orientuje gdzie może tkwić haczyk?
Status zamówienia
Moderator: mikey
-
MangoGuarana
- Rola: Konsultant CDN XL
-
Yuber
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2016
Re: Status zamówienia
Wersja programu która to? Pytam bo 2015 ma mocno zepsutą tę funkcjonalność. Poprawki dopiero w 2015.1.3
-
MangoGuarana
- Rola: Konsultant CDN XL
2015.1.1
Jest to pierwszy taki przypadek. Zauważyłam, że do ZS ustworzyły się wszystkie dokumenty, ale nadal w tabeli Rezerwacje są wszystkie pozycje z zamówienia, a ilość w kolumnie Rez_Zrealizowano i Rez_Ilosc jest taka, jakby żadnych zmian nie było, mimo, że już powstały do tego WMki. Nie wiem czego to jest przyczyna.
Jest to pierwszy taki przypadek. Zauważyłam, że do ZS ustworzyły się wszystkie dokumenty, ale nadal w tabeli Rezerwacje są wszystkie pozycje z zamówienia, a ilość w kolumnie Rez_Zrealizowano i Rez_Ilosc jest taka, jakby żadnych zmian nie było, mimo, że już powstały do tego WMki. Nie wiem czego to jest przyczyna.
-
Yuber
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2016
Dorzuć oba HR-y, powinno pomóc ale te zepsute zamówienia możliwe że trzeba będzie ręcznie poprawiać.
Prócz tego spodziewaj się, że po przekształceniu dokumentów zamówień w jakikolwiek inny dokument będzie przycinana nazwa towarów do 40 znaków.
Prócz tego spodziewaj się, że po przekształceniu dokumentów zamówień w jakikolwiek inny dokument będzie przycinana nazwa towarów do 40 znaków.