masowe odłączanie od grupy (towary)

Zapytania SQL, widoki, Crystal, definicje filtrów, szybkich raportów, wydruków, API, Hydra, .NET

Moderator: mikey

vik
Rola: Inny
Wersja: 2013.2

Re: masowe odłączanie od grupy (towary)

Post autor: vik »

Mac pisze:Witam
Odświeżam temat ponieważ natrafiłem na ten sam problem, tj. niemożność odłączenia towaru (na który istnieje technologia) od jakiejkolwiek grupy, spowodowany wyżej cytowanym triggerem typu restrict. Jako, że nie za bardzo rozumiem sens tej restrykcji (co ma fakt istnienia technologii produkcji dla jakiegoś towaru do możliwości usuwania go z grup ???), chciałem zapytać czy wyłączenie tego triggera (lub wykomentowanie odpowiedniej jego części) a następnie odłączenie towaru od grupy może być w jakikolwiek sposób niebezpieczne ?

Na swojej bazie nie stwierdziłem żadnych złych konsekwencji takiej operacji, ale być może nie wiem gdzie sprawdzać (tak jak pisałem nie rozumiem co ma zabezpieczać ta restrykcja).
Czy ktoś ma z tym doświadczenie ?
Ja odłączyłem trigger na mojej bazie (na czas odłączenia towarów od grupy) najpierw na bazie testowej, a później na bazie głównej i wszystko jest dobrze. Przynajmniej od tego czasu nie miałem żadnych komplikacji.

Mac
Rola: Użytkownik CDN XL

Re: masowe odłączanie od grupy (towary)

Post autor: Mac »

Dzięki za odpowiedź. Testy testami, ale nic nie zastąpi praktyki. Zrobię tak samo.

ODPOWIEDZ