Witam
Próbuję wywołać funkcję XLNowyDokumentZam z poziomu arkusza testowego Testy_API_23.xls. Ustawiłem parametry wejściowe:
Wersja: 23
Typ: 6 --> zamówienie sprzedaży
Tryb: 1 --> interakcyjny
Akronim: podałem akronim istniejącego odbiorcy
Wynik funkcji: 1073745839, czyli
1073741824 - Błędnie podano priorytet rezerwacji
2048 - Nie podano operatora odpowiedzialnego, podstawiono UserID
1024 - Nie podano operatora wystawiającego, podstawiono UserID
512 - Nie podano typu kursu, podstawiono 1 - bieżący
256 - Nie podano numeru kursu, podstawiono NumerKursuWaluty
128 - Nie podano waluty, podstawiono systemową
32 - Nie podano formy płatności, podstawiono gotówkę
8 - Nie podano daty ważności, podstawiono datę wystawienia
4 - Nie podano daty realizacji, podstawiono datę wystawienia
2 - Nie podano daty wystawienia, podstawiona dzisiejsza
Jak rozumiem, poza pierwszym ostrzeżeniem wszystkie pozostałe nie stanowią problemu, bo zostały podstawione odpowiednie wartości domyślne.
Pytanie co oznacza tajemniczy komunikat "Błędnie podano priorytet rezerwacji" i jak sobie z tym poradzić?
Pozdrawiam,
Grzegorz.
XLNowyDokumentZam
Moderator: mikey
Re: XLNowyDokumentZam
Poradziłem sobie.
Wprawdzie nadal nie wiem co oznacza "Błędnie podano priorytet rezerwacji", ale i tak udalo mi się otworzyć okno zamówienia sprzedaży. Okazuje się, że sama funkcja XLNowyDokumentZam nie wystarczy. Trzeba po niej wywołać XLDodajPozycjeZam (dla każdej pozycji zamówienia) i na końcu XLZamknijDokumentZam. Dopiero wywołanie tej ostatniej funkcji powoduje, że na ekranie pojawia się CDN-owe okno zamowienia.
Wprawdzie nadal nie wiem co oznacza "Błędnie podano priorytet rezerwacji", ale i tak udalo mi się otworzyć okno zamówienia sprzedaży. Okazuje się, że sama funkcja XLNowyDokumentZam nie wystarczy. Trzeba po niej wywołać XLDodajPozycjeZam (dla każdej pozycji zamówienia) i na końcu XLZamknijDokumentZam. Dopiero wywołanie tej ostatniej funkcji powoduje, że na ekranie pojawia się CDN-owe okno zamowienia.