Witam,
Mam problem z dołączeniem danych do raportu tworzonego w CR, połączyłem tabele KntAdresy; OpisWymElem; OpisWymNag; OpisWymSElem; SadNag; TraNag; TraVat; TrNOpisy; Urzedy; Wymiary, relację pomiędzy TraNag a Wymiary to TrN_TrNTyp=WMR_ID bo dane które chcę dołączyć są w tabeli Wymiary.
W module księgowość, Rajestry VAT, dokument FZ i na zakładce księgowość następnie opis analityczny dodaję nową pozycję Pozycja = <dokument_paliwo>, Kategoria = nr konta zużycie paliwa, Centrum = Transport, Lokalizacja = Miasto, Samochod = Typ samochodu, Procent = 100, Wartość = np 50, dane częściowo są prawdopodobnie pobierane z tabeli Wymiary, przy tak połączonej tabeli TraNag z Wymiary automatycznie mi wyświetla Kategorie ale potrzebuję wyciągnąć informację jaki samochód, proszę o pomoc jak to zrobić.
pozdrawiam,
Darek
Problem przy tworzeniu wydruku
Moderator: mikey
-
Yuber
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2016
Re: Problem przy tworzeniu wydruku
Chyba powinieneś dołączyć jeszcze tabelę Słowniki - nie jestem pewny ale tam chyba ulokowane są samochody.
Witam,
Ze słownikiem nie poszło, stworzyłem takie zapytanie
ale wyświetla 4 razy ten sam rekord, proszę o pomoc co zrobiłem źle.
pozdrawiam
Darek
Ze słownikiem nie poszło, stworzyłem takie zapytanie
Kod: Zaznacz cały
SELECT "KntAdresy"."KnA_Akronim", "TraNag"."TrN_RokMiesiac", "TraNag"."TrN_DokumentObcy", "TraVat"."TrV_NettoP", "TraVat"."TrV_VatP", "TrNOpisy"."TnO_Opis", "KntAdresy"."KnA_Nazwa1","TraNag"."TrN_Data2", (SELECT Atr_Wartosc
FROM CDN.Atrybuty
WHERE (Atr_AtkId = 17) AND (Atr_ObiNumer=TrN_GIDNumer)), (SELECT Atr_Wartosc
FROM CDN.Atrybuty
WHERE (Atr_AtkId = 18) AND (Atr_ObiNumer=TrN_GIDNumer)), (SELECT WMR_Nazwa
FROM CDN.Wymiary
WHERE (OWS_WMRID=WMR_ID) AND (WMR_ParID=6))
FROM ((("CDNXL_TEST_DW"."CDN"."TraVat" "TraVat" INNER JOIN "CDNXL_TEST_DW"."CDN"."TraNag" "TraNag" ON ("TraVat"."TrV_GIDTyp"="TraNag"."TrN_GIDTyp")
AND ("TraVat"."TrV_GIDNumer"="TraNag"."TrN_GIDNumer")) INNER JOIN "CDNXL_TEST_DW"."CDN"."TrNOpisy" "TrNOpisy" ON ("TraNag"."TrN_GIDTyp"="TrNOpisy"."TnO_TrnTyp")
AND ("TraNag"."TrN_GIDNumer"="TrNOpisy"."TnO_TrnNumer")) INNER JOIN "CDNXL_TEST_DW"."CDN"."KntAdresy" "KntAdresy" ON ("TraNag"."TrN_KnATyp"="KntAdresy"."KnA_GIDTyp")
AND ("TraNag"."TrN_KnANumer"="KntAdresy"."KnA_GIDNumer")) INNER JOIN "CDNXL_TEST_DW"."CDN"."OpisWymSElem" "OpisWymSElem" ON ("TraNag"."TrN_GIDTyp"="OpisWymSElem"."OWS_GIDTyp")
AND ("TraNag"."TrN_GIDNumer"="OpisWymSElem"."OWS_GIDNumer")
WHERE "TraNag"."TrN_RodzajZakupu"=7
ORDER BY "TraNag"."TrN_RokMiesiac", "TraNag"."TrN_TrNNumer","TraNag"."TrN_Data2"
pozdrawiam
Darek
Nie znam tabeli "WymSElem", ale stawiam, że jak wszystkie SElem, posiada kilka wpisów dla rekordu nadrzędnego. Próbowałeś użyć SELECT DISTINCT?