Witam,
odziedziczyłem po kimś kod dodatku w Hydrze, jednak ma on kilka błędów. Dodatek polega na dodaniu nowego guzika na elemencie dokumentu, który otwiera kolejne, nowe okno do wpisania konkretnych wartości, na podstawie których zostanie przeliczona cena oraz jednostka pomocnicza. Potrzebowałbym ukryć ten guzik, jeżeli dokument jest potwierdzony (inaczej: guzik ma być widoczny tylko i wyłącznie, jeżeli dokument jest jeszcze w buforze). Mógłby ktoś pokierować, jak najwygodniej pobrać status dokumentu i skonstruować taki warunek IF?
Pozdrawiam,
Daniel
Duża Hydra - sprawdzenie statusu dokumentu
Moderator: mikey
Re: Duża Hydra - sprawdzenie statusu dokumentu
Możesz spróbować wykorzystać bufor tabeli:
i podepnij to pod zdarzenie justAfterWindowOpening
tylko nie jestem do końca pewien czy z poziomu elementu dokumentu będzie dostęp do TraNagu,
Kod: Zaznacz cały
if(TraNag.TrN_Stan<3){
przycik.Visible=false;
}
tylko nie jestem do końca pewien czy z poziomu elementu dokumentu będzie dostęp do TraNagu,
Sam napisałem coś takiego dla testu na razie:
Zaraz będę miał dostęp do samego XLa, to przetestuję obydwa rozwiązania, Twoje na pewno o wiele prostsze. Też się właśnie zastanawiałem, czy z poziomu TrEEdycja będzie dostęp do TrN_Stan.
switch (Hydra.TraNag.TrN_Stan)
{
case 2:
this.btnExt.Visible = true;
break;
default:
this.btnExt.Visible = false;
break;
}
Sama wartość 2 nie wystarczy, ponieważ przy tworzeniu dokumentu TrnStan ma wartość 1, 2 bufor w reedycji
Wiem, wiem - czysto testowo sprawdzałem na razie.xtomi pisze:Sama wartość 2 nie wystarczy, ponieważ przy tworzeniu dokumentu TrnStan ma wartość 1, 2 bufor w reedycji
W każdym bądź razie switch użyty przeze mnie nie ma sensu, ponieważ zadziałało z prostym kodem:
if (TraNag.TrN_Stan < 3)
{
btnExt.Visible = true;
}
else
{
btnExt.Visible = false;
}