No i zapanował XL 9.0
Moderator: mikey
-
Robert666
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 9.0 HR1
No i zapanował XL 9.0
Na ftp-ie Com...ch do pobrania XL 9.0 FR...
XL 9.6 HF1 - nic tylko się pociąć...
Re: No i zapanował XL 9.0
Ze stadem błędów i zerowym wsparciem
-
timo
- Wersja: 9.7
Czyli standardowo czekam do trzeciego HR-a bo z tego co czytałem jeśli chodzi o funkcjonalność to rewolucji nie widzę. A jak z wydajnością spadek porównywalny z przejściem z 7 na 8?
- glaz
- Wersja: 2023
Wakacje idą będzie czas przeczekać, aż stadko błędów się przewali. A we wrześniu zacznie się sezon i chwała najwyższemu nie będzie czasu na wdrażanie nowej wersjitimo pisze:Czyli standardowo czekam do trzeciego HR-a bo z tego co czytałem jeśli chodzi o funkcjonalność to rewolucji nie widzę.
! (CDN XL and ERP XL) = ?
-
arczicom
- Rola: Inny
- Wersja: 8.0 HR1
- Kontakt:
eh. Widzę że gro zmian i innowacji którymi chwalił się comarch od wersji 6, a które nie weszły do tej pory, przechodzi na tzw kostki analityczne, które trzeba dokupić za słoną cenę. Mam nadzieję że to będzie bodziec ( brak rozwoju i błędy które są poprawiane raz w roku przez comarch, tzn jedne poprawiane- a w to miejsce powstają 2 nowe
) do zmiany cdn na pawdziwy ERP, przez moją firmę.
Sklep nie działa poprawnie, Crm nie istnieje, raportów brak, logistyka nie istnieje, zarządzanie firmą przy pomocy cdn nie możliwe. Najdroższy program do fakturowania!
Sklep nie działa poprawnie, Crm nie istnieje, raportów brak, logistyka nie istnieje, zarządzanie firmą przy pomocy cdn nie możliwe. Najdroższy program do fakturowania!
Spowalnia zdecydowanie bardziej na niż poprzednie wersje
1) "Uszczelnili" licencjonowanie więc Zamówienia w module sprzedaż można tylko przeglądać jeśli nie masz modułu licencji na zamówienia (od wersji 9.0)
2) program wysyła pierdylion zapytań licencyjnych do serwera klucza, więc choć na pulpicie serwera problem nie występuje na końcówkach widać jak program "czka" (normalnie formatka fakury otwiera się w ok 2 sek, co któraś potrzebuje 6-7 sek, sporadycznie nawet 10-12 sek, księgowe wpisują wyciągi szybciej niż program przestawia kursor między oknami
3) mieliśmy zamówienia sprzedazy w walucie i faktury do nich w złotówkach (transfer waluta=>PLN na FS). Dotąd mogliśmy przeglądać zamówienia klienta w walucie (mieliśmy zdefiniowany kurs wewnętrzny 100 PLN = 100 waluty) , teraz, mimo że zamówienia w naglówkach i elementach sa w walucie w ramach promocji na listach sumowane są w PLN (niespodzianka)
4) w ramach usprawnienia ktoś wyd... liste zamówionych towarów z pulpitu kontrachenta - chcesz zobaczyć zo zamówiłeś (łącznie) kilkakaj po zamówieniach
znam już ten model więc wiem, że CD na pewno N...
Pozdrawiam i na razie odradzam
1) "Uszczelnili" licencjonowanie więc Zamówienia w module sprzedaż można tylko przeglądać jeśli nie masz modułu licencji na zamówienia (od wersji 9.0)
2) program wysyła pierdylion zapytań licencyjnych do serwera klucza, więc choć na pulpicie serwera problem nie występuje na końcówkach widać jak program "czka" (normalnie formatka fakury otwiera się w ok 2 sek, co któraś potrzebuje 6-7 sek, sporadycznie nawet 10-12 sek, księgowe wpisują wyciągi szybciej niż program przestawia kursor między oknami
3) mieliśmy zamówienia sprzedazy w walucie i faktury do nich w złotówkach (transfer waluta=>PLN na FS). Dotąd mogliśmy przeglądać zamówienia klienta w walucie (mieliśmy zdefiniowany kurs wewnętrzny 100 PLN = 100 waluty) , teraz, mimo że zamówienia w naglówkach i elementach sa w walucie w ramach promocji na listach sumowane są w PLN (niespodzianka)
4) w ramach usprawnienia ktoś wyd... liste zamówionych towarów z pulpitu kontrachenta - chcesz zobaczyć zo zamówiłeś (łącznie) kilkakaj po zamówieniach
znam już ten model więc wiem, że CD na pewno N...
Pozdrawiam i na razie odradzam
FotOn. Raczkujący Admin CDN XL
fsagency@fsagency.pl
fsagency@fsagency.pl