Comarch Mobile nie wyświetla wszystkich towarów
Moderator: mikey
Comarch Mobile nie wyświetla wszystkich towarów
Koledzy jak w temacie Comarch Mobile nie wyświetla wszystkich towarów.
Dla przykładu ta sama grupa towarowa wszystkie towary mają na karcie zaznaczony check "Mobilny Sprzedawca", towar jest na stanie, wykonana pełna synchronizacja, a i tak nie wszystko wyświetla.
Czy są jeszcze jakieś inne miejsca, gdzie się to ustawia albo resetuje co ma się synchronizować?
Ten sam problem mam na kilku urządzeniach.
Dla przykładu ta sama grupa towarowa wszystkie towary mają na karcie zaznaczony check "Mobilny Sprzedawca", towar jest na stanie, wykonana pełna synchronizacja, a i tak nie wszystko wyświetla.
Czy są jeszcze jakieś inne miejsca, gdzie się to ustawia albo resetuje co ma się synchronizować?
Ten sam problem mam na kilku urządzeniach.
Re: Comarch Mobile nie wyświetla wszystkich towarów
Problem może leżeć w jednostkach pomocniczych jeśli istnieją. Pomaga wyłączenie dostępności i włączenie na nowo.
--------------------------------
Pozdrawiam
WW
Pozdrawiam
WW
Mam dodatkowe jednostki, ale wyłączenie dostępności w aplikacji i ponowne włączenie nie pomaga -> mój przypadek musi być inny.
ma się rozumieć z synchronizacją między wyłączeniem i włączeniem
Pozdrawiam
WW
Pozdrawiam
WW
Robiłem "wszystko bez załączników" między zmianami. Myślisz, że powinienem robić "pełną" synchronizację?
Problem na wszystkich urządzeniach czy niektórych? Masz dostęp do serwera synchronizacji?
Pozdrawiam
WW
Pozdrawiam
WW
Na wszystkich urządzeniach, jakie mam lista towarów jest taka sama i właśnie brakuje na niej niektórych towarów.
Tak mam dostęp do serwera synchronizacji.
Jednostki dodatkowe to raczej nie ten trop, bo niektóre towary, które są widoczne mają jednostkę dodatkową oraz synchronizują się bez problemu (testowałem na nich zmiany łącznie ze zmianą jednostki).
Tak mam dostęp do serwera synchronizacji.
Jednostki dodatkowe to raczej nie ten trop, bo niektóre towary, które są widoczne mają jednostkę dodatkową oraz synchronizują się bez problemu (testowałem na nich zmiany łącznie ze zmianą jednostki).
Sprawdziłbym jeszcze czy zmienia się ilość indeksów na kafelku w urządzeniu mobilnym po wyłączeniu takiego towaru problematycznego
Pozdrawiam
WW
Pozdrawiam
WW
A mają zaznaczony parametr Comarch Mobile na zakładce Aplikacje?
Pozdrawiam
Wojtek Cyrklewicz
Wojtek Cyrklewicz
Sprawdziłem to i jak wyłączę problematyczny towar w XL to index na kafelku w urządzeniu mobilnym zmniejsza się.Sprawdziłbym jeszcze czy zmienia się ilość indeksów na kafelku w urządzeniu mobilnym po wyłączeniu takiego towaru problematycznego
Odbudowałem jeszcze tabelę linków - kiedyś jak miałem problemy z cenami to pomagało ale teraz nic to nie daje.