Kiedy XL 9.7 ??
Moderator: mikey
Re: Kiedy XL 9.7 ??
9.7 (z HF1) genialna wersja, proponuję sprawdzć na niej następujący scenariusz:
1. Tworzę ZS na 3 pozycje (kraj lub eksport) - dla pozycji 1 i 3 istnieją ilości na magazynie, dla pozycji 2 - nie. 2. Generuję dokument WZ/WZE - pobiera się pozycja nr 1 oraz 3 . 3. Dodaję ręcznie kolejną pozycję dowolnego typu. Pojawiają się dwa elementy z błędnymi numerami pozycji. 4. Po raz kolejny dodaję pozycję - ostatnia jest zastępowana przez nowo dodawaną 5. Dodawanie następnych pozycji powiela sytuację z pkt 3 oraz 4. Problem też powtarzalny jeśli FS generuję z ZSR/ZSE/ZRE. Na wydruku FS również pojawiają się zdublowane pozycje. Według C. błąd zostanie w kolejnym HF, a kiedy to nastąpi nie wiadomo.
1. Tworzę ZS na 3 pozycje (kraj lub eksport) - dla pozycji 1 i 3 istnieją ilości na magazynie, dla pozycji 2 - nie. 2. Generuję dokument WZ/WZE - pobiera się pozycja nr 1 oraz 3 . 3. Dodaję ręcznie kolejną pozycję dowolnego typu. Pojawiają się dwa elementy z błędnymi numerami pozycji. 4. Po raz kolejny dodaję pozycję - ostatnia jest zastępowana przez nowo dodawaną 5. Dodawanie następnych pozycji powiela sytuację z pkt 3 oraz 4. Problem też powtarzalny jeśli FS generuję z ZSR/ZSE/ZRE. Na wydruku FS również pojawiają się zdublowane pozycje. Według C. błąd zostanie w kolejnym HF, a kiedy to nastąpi nie wiadomo.
Pozdrawiam
Paweł Pyzara
http://www.prospeo.com.pl
- wojtek
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 9.8
Witam
Czyli naprawili jedno a zepsuli drugie
pozdrawiam
Czyli naprawili jedno a zepsuli drugie
pozdrawiam
-
Yuber
- Wersja: 2016
Dlatego u mnie jak zwykle nowa wersja z półrocznym opóźnieniem.
- glaz
- Wersja: 2023
U mnie jakoś to poszło. Jedno lekkie zaskoczenie, że cenniki jako bazę biorą dla cen walutowych kurs bieżący, a nie kurs z dok. źródłowego, ale poszło. Piszę niniejsze słowa, znaczy się jeszcze żyję 
! (CDN XL and ERP XL) = ?
A nie masz takiego problemu jak opisywałem? Podobno identyczna sytuacja jest przy dodatawaniu listy pozycji.
Pozdrawiam
Paweł Pyzara
http://www.prospeo.com.pl
-
Yuber
A przypadkiem wcześniej tak też nie było? U mnie był z tym problem bo właśnie zawsze był brany kurs bieżący.glaz pisze:Jedno lekkie zaskoczenie, że cenniki jako bazę biorą dla cen walutowych kurs bieżący, a nie kurs z dok. źródłowego
- PKT
- Rola: Konsultant CDN XL
Raczej co popsuliRe: Kiedy XL 9.7 ??
przez Yuber » 24 Sie 2010, 16:38
Wie ktoś co tam poprawili (w HF)?
W HotFix przyniósł np błąd generowania dokumentu MMP - zamiast brać serię dla dokumentu MMP z centrum użytkownika generującego MMP, próbuje pobierać serię z MMW, a jest to seria niedostępna dla operatora, który wystawia MMP.
P.
--------------------------------------------------
cdn xl or not cdn xl?
--------------------------------------------------
cdn xl or not cdn xl?
- glaz
- Wersja: 2023
Nie instalowałem jeszcze HF1PawełP pisze:A nie masz takiego problemu jak opisywałem? Podobno identyczna sytuacja jest przy dodatawaniu listy pozycji.
! (CDN XL and ERP XL) = ?
-
Yuber
Lepiej poczekać aż wyjdzie HF2 do HR1 a najlepiej jak będzie Help1 do HF2. Jak do tego wyjdzie ODR1 (Ostatnia Deska Ratunku) to już będę mógł instalować. No, chyba że dorzucą jeszcze TBSC1 (Tonący Brzytwy/kiej Się Chwyta) to już nie ma się co zastanawiać.glaz pisze:Nie instalowałem jeszcze HF1. Czekam na HR1.
Tak poważnie kurcze.. to chyba jedyne oprogramowanie gdzie naprawiając jedną pierdołę można skopać 10 innych. Szkoda bo w moim przekonaniu jak wychodzi poprawka to powinno się ją jak najszybciej instalować. Nie wiem czy chłopaki tak nas mają głęboko gdzieś (bo jest ALTUM) czy to takie skomplikowane.