BI 9.6 do 9.7, + nowe raporty - wycena

Problemy i pomysły związane z innymi modułami czyli np. środki trwałe, import, zamówienia ...

Moderator: mikey

maginot
Rola: Konsultant CDN XL

BI 9.6 do 9.7, + nowe raporty - wycena

Post autor: maginot »

Witam,

mam do zrobienia na zlecenie instalacje BI 9.7, konfiguracja zainstalowanego MSSQL (role itp.), do tego raporty i subskrypcje - z ksiegi raportow bedzie korzystalo nie wiecej jak 2 userow.
Raportów bedzie okolo 6 - 3 sprzedazowe (pod katem akwizytorow, asortymentu wg kontrahenta), do tego zakup od dostawcow, raport dot. opiekuna klienta pod katem ilosci klientow aktywnych/nieaktywnych i nowych, sredniej wartosc ZS z terminami platnosci; Raport pod katem klienta (towar wg kodu, sprzedaż w okresie czasu).

Pytanie - jak to wycenic :?: Usluga bedzie wykonana na umowe-zlecenie, praca zdalna.

elmiq
Rola: Administrator CDN XL

Re: BI 9.6 do 9.7, + nowe raporty - wycena

Post autor: elmiq »

Jedyne co mogę powiedzieć to nie wyceniaj tego jako całość, tylko częściowo np.:

-Konfiguracja Ról dla MSSQL - X PLN
-Konfiguracja serwera raportowania - X PLN
-itd.

W ten sposób łatwiej przedstawić klientowi co ile kosztuje i ewentualnie negocjować - na jednej rzeczy spuścisz z ceny, a na innej uprzesz się, że nie bo to dużo roboty (i tak jest w rzeczywistości). Poza tym lista X + X + X + X złotych, lepiej wygląda niż 4X rzucone na twarz. Co do samych cen to nie podpowiem - region regionowi nie równy i tak samo jest z cenami.
Mateusz Świerkosz

http://elmiq.blogspot.com/

maginot
Rola: Konsultant CDN XL

Re: BI 9.6 do 9.7, + nowe raporty - wycena

Post autor: maginot »

Dzieki elmiq,

o podziale uslugi pod katem wyceny poszczegolnych punktow wiedzialem. Zastanawialem sie poczatkowo nawet na wycenie kazdego z raportow (raport raportowi nierowny), ale ostatecznie wycenie je jako calosc.
Natomiast chodzi mi wlasnie o stawke +/- . Wiadomo ze wycena bedzie zroznicowana od regionu - w tym przypadku duze miasto, sciana zachodnia.

ODPOWIEDZ