Kalkulacja na zamówieniu sprzedaży
Moderator: mikey
-
Yuber
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2016
Re: Kalkulacja na zamówieniu sprzedaży
Ok rozumiem, księgowość księgowością to osobna bajka. Mnie chodzi tylko o sprzedających. Zgłosiłem to jako zmianę w programie do C., wysłuchali, pokiwali głowami, przyznali rację i obiecali zmianę w v 10. Piłka po ich stronie.
Ciut późno, ale może pomoże.
U nas rozwiązaliśmy to wprowadzając PZI w PLNach.
Najpierw przeliczamy ceny po kursie, następnie w nagłówku PZI zmieniamy na PLNy. Ceny są wtedy stałe.
W opisie można dodać informacje o użytym kursie.
U nas rozwiązaliśmy to wprowadzając PZI w PLNach.
Najpierw przeliczamy ceny po kursie, następnie w nagłówku PZI zmieniamy na PLNy. Ceny są wtedy stałe.
W opisie można dodać informacje o użytym kursie.
Cześć. Przerabiałem. Rzeczywiście system na ZS liczy marze do ostatniego wejścia (w myśl założenia: ostatnie=najbardziej prawdopodobne, co nie zawsze = prawda
) Niemniej, możesz robić ZS z aktywowaniem rezerwacją zasobów (czyli potwierdzając nie tylko rezerwujesz ilość X ale ilość X z konkretnego (konkretnych jeśli więcej) zakupu) - wtedy ZS pobierze z historii konkretny zasób (wg klucza dla towaru: FIFO, LIFO, możesz też go zmieniać - tak samo jak faktura) i wyliczy marżę dla konkretnego zasobu (kupionego po kursie, a więc cenie X, Y albo Z - w zależności od tego, ile tych zasobów masz) . Przy większej ilości dostaw zużytych na pozycję oczywiście wyliczy ci się jakaś średnia
Pozdr
Pozdr
FotOn. Raczkujący Admin CDN XL
fsagency@fsagency.pl
fsagency@fsagency.pl
-
Yuber
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2016
Kombajn w postaci Hydry został zaciągnięty. Takim małym dodatkiem liczymy to co trzeba. Zostało do poprawki parę drobnych rzeczy. Dało się bez ver. 10
Pzdr
Pzdr