No i zapanował XL 9.0

Problemy i pomysły związane z innymi modułami czyli np. środki trwałe, import, zamówienia ...

Moderator: mikey

Robert666
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 9.0 HR1

No i zapanował XL 9.0

Post autor: Robert666 »

Na ftp-ie Com...ch do pobrania XL 9.0 FR...
XL 9.6 HF1 - nic tylko się pociąć...

andy
Rola: Konsultant CDN XL

Re: No i zapanował XL 9.0

Post autor: andy »

Ze stadem błędów i zerowym wsparciem

timo
Wersja: 9.7

Post autor: timo »

Czyli standardowo czekam do trzeciego HR-a bo z tego co czytałem jeśli chodzi o funkcjonalność to rewolucji nie widzę. A jak z wydajnością spadek porównywalny z przejściem z 7 na 8?

Awatar użytkownika
glaz
Wersja: 2023

Post autor: glaz »

timo pisze:Czyli standardowo czekam do trzeciego HR-a bo z tego co czytałem jeśli chodzi o funkcjonalność to rewolucji nie widzę.
Wakacje idą będzie czas przeczekać, aż stadko błędów się przewali. A we wrześniu zacznie się sezon i chwała najwyższemu nie będzie czasu na wdrażanie nowej wersji ;-)
! (CDN XL and ERP XL) = ?

arczicom
Rola: Inny
Wersja: 8.0 HR1
Kontakt:

Post autor: arczicom »

eh. Widzę że gro zmian i innowacji którymi chwalił się comarch od wersji 6, a które nie weszły do tej pory, przechodzi na tzw kostki analityczne, które trzeba dokupić za słoną cenę. Mam nadzieję że to będzie bodziec ( brak rozwoju i błędy które są poprawiane raz w roku przez comarch, tzn jedne poprawiane- a w to miejsce powstają 2 nowe :) ) do zmiany cdn na pawdziwy ERP, przez moją firmę.

Sklep nie działa poprawnie, Crm nie istnieje, raportów brak, logistyka nie istnieje, zarządzanie firmą przy pomocy cdn nie możliwe. Najdroższy program do fakturowania!

foton
Wersja: 9.0 HR1

Post autor: foton »

Spowalnia zdecydowanie bardziej na niż poprzednie wersje
1) "Uszczelnili" licencjonowanie więc Zamówienia w module sprzedaż można tylko przeglądać jeśli nie masz modułu licencji na zamówienia (od wersji 9.0)
2) program wysyła pierdylion zapytań licencyjnych do serwera klucza, więc choć na pulpicie serwera problem nie występuje na końcówkach widać jak program "czka" (normalnie formatka fakury otwiera się w ok 2 sek, co któraś potrzebuje 6-7 sek, sporadycznie nawet 10-12 sek, księgowe wpisują wyciągi szybciej niż program przestawia kursor między oknami
3) mieliśmy zamówienia sprzedazy w walucie i faktury do nich w złotówkach (transfer waluta=>PLN na FS). Dotąd mogliśmy przeglądać zamówienia klienta w walucie (mieliśmy zdefiniowany kurs wewnętrzny 100 PLN = 100 waluty) , teraz, mimo że zamówienia w naglówkach i elementach sa w walucie w ramach promocji na listach sumowane są w PLN (niespodzianka)
4) w ramach usprawnienia ktoś wyd... liste zamówionych towarów z pulpitu kontrachenta - chcesz zobaczyć zo zamówiłeś (łącznie) kilkakaj po zamówieniach

znam już ten model więc wiem, że CD na pewno N...

Pozdrawiam i na razie odradzam
FotOn. Raczkujący Admin CDN XL
fsagency@fsagency.pl

ODPOWIEDZ