magazyn na technologii

Problemy i pomysły związane z funkcjonowaniem modułu Produkcja

Moderator: mikey

pogromca_xl
Posty: 1
Rejestracja: 03 lis 2017, 16:59
Rola: Użytkownik CDN XL
Wersja: 2016

magazyn na technologii

Post autor: pogromca_xl »

Witam!
Czy wie ktoś w jaki sposób ustawić na danych materiałach (np w danej grupie) magazyn tak aby podpowiadał się przy pisaniu technologii? I nie trzeba było za każdym razem wybierać go z ręki? jakieś pomysły?

4000alp
Posty: 15
Rejestracja: 30 cze 2017, 22:24
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 2016

Re: magazyn na technologii

Post autor: 4000alp »

Obawiam się, że takiej funkcjonalności nie ma (XL v 2016). Tutaj musiała by wejść Duża Hydra, atrybuty ...
Ogólnie bardzo Ciekawy pomysł, proponuję dodać do propozycji w społeczności Comarch.

MateuszR
Posty: 76
Rejestracja: 29 kwie 2016, 10:13
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: różne

Re: magazyn na technologii

Post autor: MateuszR »

Można napisać trigger, który po dodaniu materiału do technologi i jego zapisaniu zmieni magazyn na ten, który jest na karcie towaru.
Cenowo zawsze możemy się dogadać...

Korodak
Posty: 37
Rejestracja: 03 lut 2019, 21:29
Rola: Konsultant CDN XL
Wersja: różne

Re: magazyn na technologii

Post autor: Korodak »

Polecam zrobić sobie technologię jako wzór i potem CTRL + INSERT kopiować.

Wtedy aktualizujemy np. indeks surowca, produktu itp. i nie trzeba uzupełniać wszystkie pole.

ODPOWIEDZ