Koszty robocizny ERP XL - OPT!MA - ERP XL

Problemy i pomysły związane z funkcjonowaniem modułu Produkcja

Moderator: mikey

Dawid
Posty: 1
Rejestracja: 21 lis 2014, 12:40
Rola: Użytkownik CDN XL
Wersja: 2013.2

Koszty robocizny ERP XL - OPT!MA - ERP XL

Post autor: Dawid »

Witam,
Ostatnimi czasy zastanawiam się nad przerzuceniem kosztów robocizny bezpośredniej na konta zespołu 5 -> produkcji podstawowej (konta 500-XX-...).
Dotychczas koszty te były ewidencjonowane bezpośrednio w MPK.

I tu mam pytanie do osób bardziej zaprzyjaźnionych z produktami COMARCHu.

Czy system ERP XL pozwoli mi na taką współpracę z OPT!MĄ?

Czy ktoś wykonywał już podobne zadanie?
Wymagana była ingerencja zewnętrzna (soft, trigger itp), czy system ma taką możliwość w standardzie?

Dodam tylko, że mamy produkcję jednostkową.


pozdrawiam,
Dawid

profisoft
Posty: 5
Rejestracja: 24 lis 2009, 21:53
Rola: Inny
Wersja: różne

Re: Koszty robocizny ERP XL - OPT!MA - ERP XL

Post autor: profisoft »


PawełP
Posty: 63
Rejestracja: 28 mar 2009, 21:27
Rola: Konsultant CDN XL
Wersja: różne

Re: Koszty robocizny ERP XL - OPT!MA - ERP XL

Post autor: PawełP »

Da się w produkcji Comarch XL. Można też zautomatyzować przesyłanie danych między modułem produkcyjnym - optimą - i modułem księgowym.
Aczkolwiek pracy sporo.

Pozdrawiam
Paweł Pyzara
Prospeo Sp.z o.o.
Pozdrawiam
Paweł Pyzara
___________________________________________________
http://www.prospeo.com.pl

ODPOWIEDZ