Witam,
Ostatnio spotykam się coraz częściej z błędem o następującej treści podczas księgowania raportów bankowych głównie walutowych:
"Opis zdarzenia:
Zapis KB-11/A CZK/1/1 nie jest poprawnie zaksięgowany na rozrachunkowe konto rejestru
Przyczyna:
Podczas wykonywania lub kasowania rozliczenia lub rozrachunku wystąpił błąd.
Zaawansowane:
Wykonywany skrypt SQL:
EXEC CDN.SkojarzRozrachunek @GIDFirma=88835,@GIDTyp=784,@GIDNumer=103586,@GIDLp=0,@UserID=1,@DataDzisiejsza=76794"
Spotkaliście się może z czymś takim? Jeśli tak to gdzie był problem bo już wszystko przejrzałem, karty kontrahentów, plan kont, schematy księgowań. Nie bardzo mam pomysł gdzie jeszcze szukać.
Bląd przy księgowaniu raportów bankowych.
Moderator: mikey
Re: Bląd przy księgowaniu raportów bankowych.
Popatrz na procedurę CDN.SkojarzRozrachunek, znajdź fragment z RAISEERROR i komunikatem "Podczas wykonywania lub kasowania rozliczenia lub rozrachunku wystąpił błąd.", zobacz co się tam dzieje i popatrz skąd się to bierze dla twoich danych (@GIDFirma=88835,@GIDTyp=784,@GIDNumer=103586,@GIDLp=0,@UserID=1,@DataDzisiejsza=76794)
Dzięki za odpowiedź w samej procedurze nie dzieje się nic co by mogło mi to rozwalać.
Po wykonaniu proc. pod sql dostaje komunikat o takiej treści:
"Msg 50000, Level 16, State 1, Procedure SkojarzRozrachunek, Line 470
301:Powstały dekret nie zawiera księgowania na konto rozrachunkowe"
Kieruje mnie to w konkretne miejsce w samej procedurze ale nic więcej nie potrafię z tego wykopać, usunięcie zapisów i wprowadzenie ich od nowa nic nie daje. Konta są pozakładane schematy dobrze rozbijają wszystko.
Nie wiem co się z tym dzieje, asysta jak to zwykle bywa milczy
Po wykonaniu proc. pod sql dostaje komunikat o takiej treści:
"Msg 50000, Level 16, State 1, Procedure SkojarzRozrachunek, Line 470
301:Powstały dekret nie zawiera księgowania na konto rozrachunkowe"
Kieruje mnie to w konkretne miejsce w samej procedurze ale nic więcej nie potrafię z tego wykopać, usunięcie zapisów i wprowadzenie ich od nowa nic nie daje. Konta są pozakładane schematy dobrze rozbijają wszystko.
Nie wiem co się z tym dzieje, asysta jak to zwykle bywa milczy
No tak, ale rozłóż procedurę na kawałki jeśli ci się chcę i patrz co się po kolei dzieje dla twoich zmiennych. Trochę cierpliwości i znajdziesz problem.
-
Coin
- Rola: Konsultant CDN XL
Czy konta walutowe i jego polski odpowiednik są rozrachunkowe?
Czy konta PLN do rozliczeń walutowych i odpowiednik w walucie są prawidłowo skojarzone?
Czy ksiegowana kwota jest w schemacie pobierana z traplata?
Czy konta PLN do rozliczeń walutowych i odpowiednik w walucie są prawidłowo skojarzone?
Czy ksiegowana kwota jest w schemacie pobierana z traplata?