Formaty przelewów i wyciągów

Problemy i pomysły związane z funkcjonowaniem modułu Księgowość

Moderator: mikey

maciek2000
Rola: Użytkownik CDN XL
Wersja: 9.6

Formaty przelewów i wyciągów

Post autor: maciek2000 »

Dzień dobry!

Jestem nowy na tym forum, dlatego wybaczcie brak orientacji.

CDN używamy od ok 2 lat, w międzyczasie zmienialiśmy formę prawną firmy i ogólnie trochę się działo - efektem w każdym razie była potrzeba importowania i eksportowania płatności do różnych 5 banków. Za każdym razem była konieczność tworzenia nowych formatów wymiany informacji z bankiem, o kwestii specjalnych przelewów do ZUS i US nie wspomnę.

Czy nie ma gdzieś miejsca na forum, gdzie można by wymieniać się plikami xml potrzebnymi do importu i eksportu? Czy na prawdę każdy musi to przechodzić od początku?

Pozdrawiam

m@ciej

Awatar użytkownika
wojtini
Rola: Administrator CDN XL
Wersja: 2016

Re: Formaty przelewów i wyciągów

Post autor: wojtini »

Wyślij do mnie a pliki za chwile beda ogolno dostepne ;-)
PoZdrawiam

Wojciech FRED Błauciak
Administrator AgroAs.pl
GG# 2913
GSM: 608 037 025
administrator@agroas.pl

maciek2000
Rola: Użytkownik CDN XL
Wersja: 9.6

Post autor: maciek2000 »

Nie ma sprawy - rzecz w tym, że sam obecnie szukam formatu importu z citidirect (citi handlowy). Mało używamy konta, ale ręczne wprowadzanie to nieporozumienie.

Awatar użytkownika
wojtek
Wersja: 9.8

Post autor: wojtek »

Mam format przelewów do CITIDirect, też miałem z tym problem, ale posiedziałem 2 godzinki i zrobiłem na podstawie struktury zamieszczonej na stronie Citi (importuje przelewy do CITI bez zadnych błędów)
Jest to format exportu przelewów z CDNXL do formatu CitiDirect, jeśli cię interesuje to podaj maila, wyślę Ci.

pozdrawiam
wojtek

leo4321

Post autor: leo4321 »

Próbuje utworzyć format przelewów dla Banku Millenium, pliczek w formacie CSV wygląda pdoobnie jak zrzut z pliku http://www.comarch.pl/files_pl/file_801 ... elewow.pdf strona 16. Z tym że u mnie wygląda to tak jakby plik zaczynał się od 24 wiersza. Czyli mam wiersz z nagłówkiem i każde pole w przelewie jest osobną komórką. Jak ustawić separatory jeśli nie ma tam żadnego znaku na końcu pola? Ograniczników także nie ma. Szerokość pól musi być zmienna ponieważ nadawca ma różne ilości znaków, a po nazwie nadawcy jest kwota. W przykładzie z PDF każą wyciąć nagłówek ale nie piszą co dalej zrobić.

ODPOWIEDZ