Witam
Po przejściu na wersję 9.6 HF3 nie jest możliwe dodawanie rejestrów k/b do żadnego centrum. Pojawia się komunikat: Wybrany rejestr nie jest rejestrem oddziałowym.
Nie mam pojęcia dlaczego nie mogę dodać.
Rejestry k/b w wersji 9.6
Moderator: mikey
-
Yuber
- Rola: Administrator CDN XL
- Wersja: 2016
Re: Rejestry k/b w wersji 9.6
To jest byk który był już zgłaszany przeze mnie. Niestety nie doczekałem się ani od C ani od partnera numeru w tracku pod którym jest to zgłoszone.
Ja robię to tak:
W centrum nadrzędnym mam wszystkie rejestry więc w centrum w którym chcę wybrać rejestry daję "Takie jak w centrum nadrzędnym" (tak to się chyba nazywa)
potem kasuję te które są niewłaściwe. Z kasowaniem też trzeba uważać bo 'belka' czasem przeskoczy nie tam gdzie trzeba i usuniesz nie ten rejestr co trzeba więc bacz co usuwasz. Minus tego rozwiązania jest taki że musisz dziedziczyć z centrum nadrzędnego czyli nie dodasz rejestru którego nie ma wyżej.
Swoją drogą albo byli pewni że to działa i nie sprawdzili albo trzeba było być nieźle nawalonym żeby to przepuścić
Ja robię to tak:
W centrum nadrzędnym mam wszystkie rejestry więc w centrum w którym chcę wybrać rejestry daję "Takie jak w centrum nadrzędnym" (tak to się chyba nazywa)
potem kasuję te które są niewłaściwe. Z kasowaniem też trzeba uważać bo 'belka' czasem przeskoczy nie tam gdzie trzeba i usuniesz nie ten rejestr co trzeba więc bacz co usuwasz. Minus tego rozwiązania jest taki że musisz dziedziczyć z centrum nadrzędnego czyli nie dodasz rejestru którego nie ma wyżej.
Swoją drogą albo byli pewni że to działa i nie sprawdzili albo trzeba było być nieźle nawalonym żeby to przepuścić
Dzięki wielkie za odpowiedź.
Zaznaczasz Rejestr jako oddziałowy, dodajesz do centrum a później odznaczasz. tyle