jesli chodzi o mnie to ja tej instalacji nie robilem to nie mam pojecia co tam pozaznaczane bylo, w kazdym razie biblioteki dts.dll nie posiadamTrunX pisze:Czy na pewno podczas instalacji wybrałeś opcję Backward Compatibility Components? I podczas instalacji SP2 zupdateowałeś je?rgrobelny pisze: Natomiast w katalogu C:\Program Files (x86)\Microsoft SQL Server\90\DTS\Binn nie ma wspomnianej biblioteki DTS.dll
Płace z Optimy i DTS
Moderator: mikey
Re: Płace z Optimy i DTS
No to musisz zweryfikować 
Zobacz w dodaj/usuń programy. Powinna tam być pozycja "Microsoft SQL Server 2005 backward comaptibility". Wciśnij zmień i w modyfikuj znajdziesz listę zainstalowanych komponentów.
Zobacz w dodaj/usuń programy. Powinna tam być pozycja "Microsoft SQL Server 2005 backward comaptibility". Wciśnij zmień i w modyfikuj znajdziesz listę zainstalowanych komponentów.
ten skladnik jest zainstalowany... takze nie wiem.....
gdzies tam w zasobach globalnych wyczytalem ze trza przeinstalowac IE takze jesli to zrobie to tam znac co i jak...
gdzies tam w zasobach globalnych wyczytalem ze trza przeinstalowac IE takze jesli to zrobie to tam znac co i jak...
Czasami też SP2 trzeba przeinstalować. Podczas powtórnej instalacji zaznaczyć wszystkie, nawet zupdateowane komponenty.
Przepraszam za zamieszanie, ale podpiąłem się pod ten wątek wcześniej z podobnym problemem z DTS jak rkonczylo i chyba część odpowiedzi odnosiła się do mnie.
SP2 był instalowany razem z serwerem (X.2007) przez partnera.
SQL Compatibility jest zainstalowane z wszystkimi komponentami.
Może powinienem to dodać wcześniej - jeszcze miesiąc temu DTS działały na serwerze, w międzyczasie zaliczyłem przesiadkę z 7.1.0 na 7.1.2 ale żadne aplikacje nie były na serwerze instalowane/odinstalowywane a DTS'y przestały działać.
SP2 był instalowany razem z serwerem (X.2007) przez partnera.
SQL Compatibility jest zainstalowane z wszystkimi komponentami.
Może powinienem to dodać wcześniej - jeszcze miesiąc temu DTS działały na serwerze, w międzyczasie zaliczyłem przesiadkę z 7.1.0 na 7.1.2 ale żadne aplikacje nie były na serwerze instalowane/odinstalowywane a DTS'y przestały działać.
no to tak... przeinstalowanie IE nic nie dalo, to sobie pomyslalem, zeby calego sql2005 przeinstalowac i udalo sie. Po ponownym zainstalowaniu sql na koncowce wszystko pieknie sie laczy z bazka optimowa i pobiera dane, pieknie uruchamiane sa dts i jest git, takze dziekuje wszystkim... i polecam sie rowniez 
Ja niestety od 4 dni leżę w temacie DTS.
Partner walczy z tematem w porozumieniu z Comarchem i jak na razie bez efektów.
sprobuj przeinstalowac sql, dla mnie pomoglo... przeinstalowalem to na koncowce i git, smiga az milo. A dzialo sie to na wersji 7.00.1.1436 sql 2005rgrobelny pisze:Ja niestety od 4 dni leżę w temacie DTS.
Udało się rozwiązać problem na komputerach końcówkach (XP PRO SP2) - sprawę załatwiło dogranie w dwóch plików (które z dziwnej przyczyny nie instalują się razem z SQL Server 2005 backward compatibility):
axscphst.dll w folderze C:\Program Files\Microsoft SQL Server\80\Tools\Binn
axscphst.rll w folderze C:\Program Files\Microsoft SQL Server\80\Tools\Binn\Resources\1033\
i zarejestrowanie biblioteki axscphst.dll komendą Regsvr32
Może to komuś pomoże przy podobnych problemach...
Na serwerze niestety nadal DTS u nas nie działa. Może to ma coś wspólnego z faktem że system jest 64 bitowy?
axscphst.rll w folderze C:\Program Files\Microsoft SQL Server\80\Tools\Binn\Resources\1033\
Może to komuś pomoże przy podobnych problemach...
Na serwerze niestety nadal DTS u nas nie działa. Może to ma coś wspólnego z faktem że system jest 64 bitowy?
Activex Scripting Host nie jest częścią SQL'a. Ale, jak opisane było to w stronach, które podlinkowąłem, jest niezbędny do pracy niektórych paczek DTSrgrobelny pisze:Udało się rozwiązać problem na komputerach końcówkach (XP PRO SP2) - sprawę załatwiło dogranie w dwóch plików (które z dziwnej przyczyny nie instalują się razem z SQL Server 2005 backward compatibility):