Hydra - otwarcie formatki edycji towaru
Moderator: mikey
-
YoSi.PL
- Rola: Administrator CDN XL
- Kontakt:
Hydra - otwarcie formatki edycji towaru
Witam,
mam takiego zonga. Potrzebuję na formatce dokumentu FS dodać przycisk, który otworzy okno dodania/edycji towaru a po edycji(dyskietka) doda "dodawany towar" do listy pozycji FS.
Problemy:
1. wywołanie okna edycji spod swojego przycisku
2. akcja która doda "dodawany towar" do listy pozycji FS
z góry dzięki
mam takiego zonga. Potrzebuję na formatce dokumentu FS dodać przycisk, który otworzy okno dodania/edycji towaru a po edycji(dyskietka) doda "dodawany towar" do listy pozycji FS.
Problemy:
1. wywołanie okna edycji spod swojego przycisku
2. akcja która doda "dodawany towar" do listy pozycji FS
z góry dzięki
Re: Hydra - otwarcie formatki edycji towaru
Witam
Co do punktu pierwszego to mozna to zrobic w ten sposób:
Czyli korzystając z funckji UruchomFormatkeWgGID podajac paramatery gidtyp,gidfirma,gidnumer,gidlp - oznaczajace obiekt jestes w stanie otworzyc okno odpowiadajace temu obiektowi, ostatni parametr oznacza typ podniesienia okna (proponuje poeksperymentować).
Co do punktu drugiego sprawa wyglada troche bardziej skomplikowanie należało by wywołać funkcje API dodającą pozycje do dokumentu po zamkcnięciu takiego okna.
Myślę jednak że w tym przypadku nie da się tego zrobić ponieważ wg opsiu przycisk otwierajacy okno towaru ma być na formatce FS wiec ten dokument będzie już w edycji i z poziomu API nie da się dodać pozycji ale to tylko gdybanie.
Może lepiej taki przycisk dodać do okna dodającego pożycje a później uzupełnić odpowiednie pola w tym oknie i zamknąc okno?
Co do punktu pierwszego to mozna to zrobic w ten sposób:
Kod: Zaznacz cały
GID gid = Runtime.ConfigurationDictionary.UruchomFormatkeWgGID(16, 60417, 123, 0, Request.InsertRecord); Co do punktu drugiego sprawa wyglada troche bardziej skomplikowanie należało by wywołać funkcje API dodającą pozycje do dokumentu po zamkcnięciu takiego okna.
Myślę jednak że w tym przypadku nie da się tego zrobić ponieważ wg opsiu przycisk otwierajacy okno towaru ma być na formatce FS wiec ten dokument będzie już w edycji i z poziomu API nie da się dodać pozycji ale to tylko gdybanie.
Może lepiej taki przycisk dodać do okna dodającego pożycje a później uzupełnić odpowiednie pola w tym oknie i zamknąc okno?
-
YoSi.PL
- Kontakt:
dzięki za sugestie użyłem UruchomFormatkeWgGID z parametrem Hydra.Request.ChangeRecord bo temat którym się zajmuję jest nieco zakręcony.
Mam pytanie czy z hydry można przekazać do api w niej używanego id sesji? Gdzie ewentualnie siedzi ta informacja?
Mam pytanie czy z hydry można przekazać do api w niej używanego id sesji? Gdzie ewentualnie siedzi ta informacja?
Nigdy nie próbowałem, ale zawsze z hydry możesz odpalić jakąś aplikacje konsolowa wywołując funkcje api i przekazać jej odpowiednie parametery i id sesji.Mam pytanie czy z hydry można przekazać do api w niej używanego id sesji?
Id aktualnej sesji znajdziesz w:Gdzie ewentualnie siedzi ta informacja?
Sesje.SES_SesjaID -
YoSi.PL
- Kontakt:
też tak myślałem ale u mnie Sesje.SES_SesjaID zawsze zwraca 0.
-
YoSi.PL
- Kontakt:
Mam jeszcze jeden problemik. Za pomocą jakiego zdarzenia mogę odświeżyć formatkę FS po dodaniu pozycji.
Wygląda to tak że wywołuję formatkę za pomocą: UruchomFormatkeWgGID zapisuję i muszę wcisnąć F5 by zaktualizowała się lista a optymalnie gdyby zadziałało to w tle.
Wygląda to tak że wywołuję formatkę za pomocą: UruchomFormatkeWgGID zapisuję i muszę wcisnąć F5 by zaktualizowała się lista a optymalnie gdyby zadziałało to w tle.
Spróbuj tak:
Ten callback wyświetli numer sesji po otwarciu modułu sprzedaż.
[SubscribeProcedure((Procedures)Procedures.Main_Sprzedaz, "test")]
public class MainSprzedaz : Callback
{
public override void Cleanup()
{
}
public override void Init()
{
AddSubscription(true, 0, Events.OpenWindow, new TakeEventDelegate(OnOpenWindow));
}
bool OnOpenWindow(Procedures ProcId, int ControlId, Events Event)
{
Runtime.WindowController.LockThread();
MessageBox.Show(Sesje.SES_SesjaID.ToString());
Runtime.WindowController.UnlockThread();
return true;
}
}
Runtime.WindowController.PostEvent(0, Events.FullRefresh); -
YoSi.PL
- Kontakt:
Dzięki za refresh! Zaraz sprawdzę sprawę sesji. Ja testowałem Sesje.SES_SesjaID w kontekście Procedures.ZaNZamEdycjaSpr i za każdym razem dostawałem w odpowiedzi 0.
-
YoSi.PL
- Kontakt:
Mam jeszcze jeden zgdyz. Nie mogę trafić na zdarzenie, które pozwoliłoby na coś takiego: w momencie edycji kodu towaru na formatce karty towaru lub po wyjściu z kodu towaru uzupełnić nazwę towaru o wartości wpisane w kodzie, przy czym nie 1:1.
teraz podpinam się w momencie Events.CloseWindow ale optymalnie byłoby tak by operator widział zmianę przed zapisaniem. z góry dzięki...
teraz podpinam się w momencie Events.CloseWindow ale optymalnie byłoby tak by operator widział zmianę przed zapisaniem. z góry dzięki...